Mode Blogster
Je leest nu...
Wist je dat lippenstift al in het Oude Egypte werd gebruikt?
0

Wist je dat lippenstift al in het Oude Egypte werd gebruikt?

Lippenstift is een cosmetica die vrouwen dragen om hun lippen kleur en stijl te geven. Ze kan op elk moment van de dag of ‘s avonds gedragen worden, afhankelijk van de gelegenheid. Er zijn veel verschillende soorten lippenstift verkrijgbaar, waaronder matte, glinsterende, glanzende en metallic afwerkingen. De beste manier om uit te vinden welke soort je verkiest is door er een paar uit te proberen in een cosmetica winkel

Make up like an Egyptian!

Lippenstift bestaat al sinds het Oude Egypte toen het gebruikt werd als een vroege vorm van make-up in het dagelijks leven en voor ceremoniële doeleinden zoals begrafenissen en bruiloften. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd rode lippenstift als patriottisch gezien omdat ze moed en opoffering voor het vaderland symboliseerde, terwijl zwarte lippenstift symbool stond voor rouw of verdriet, zodat ze vaak geassocieerd werden met weduwen.

Lippenstift wordt tegenwoordig gebruikt door vrouwen van alle leeftijden en kan bij elke gelegenheid gedragen worden, of het nu een formele gebeurtenis is of gewoon boodschappen doen. Het kan kleur en stijl geven aan elke outfit en je zelfverzekerder doen voelen. Let er alleen op dat je de juiste tint kiest voor je huidskleur en je outfit. Als je bijvoorbeeld een feloranje jurk draagt, kun je beter een donkerrode lippenstift dragen om de kleuren in evenwicht te brengen.

Draag het!

Dus, wanneer moet je lippenstift dragen? Altijd! Het is een geweldige manier om persoonlijkheid en stijl aan je look toe te voegen, ongeacht de gelegenheid. Experimenteer met verschillende tinten en afwerkingen tot je die vindt die het beste bij je passen. Je zult verbaasd zijn over hoeveel verschil een klein beetje lippenstift kan maken.