Mode Blogster
Je leest nu...
De modeaccessoires trends van 2022
0

De modeaccessoires trends van 2022

We hebben begin dit jaar al een hoop fashion tips voor 2022 gegeven. Als je ons blog regelmatig leest dan weet je inmiddels precies met welk jurkje, blouse, of jas je de show gaat stelen dit jaar. Zoals zo vaak geldt: een goed begin is het halve werk! De basiskledingstukken moeten kloppen voor een pakkende outfit, maar daarmee ben je er nog niet. Met welke modeaccessoires ga jij je outfit compleet maken? In dit stuk vertellen we je over de sieraden, tassen, petten en brillen die samen de fashionitem trends vormen van 2022. Daar gaan we!

Echte sieraden

De tijd van ‘hoe groter hoe mooier’ en ‘hoe gekker hoe beter’ lijken voorbij te zijn. Een aantal jaar terug kon je nog prima de blits maken met een goedkoop paar oorbellen van plastic. Leuk voor een avondje en daarna rijp voor de prullenbak. Dit lijkt nu echt verleden tijd te zijn. We gaan weer sieraden dragen die waardevol zijn, zowel door de gebruikte materialen als de verhalen erachter. Liever één gouden ketting waar je lang mee doet, dat tien goedkope kettinkjes waar je snel op uitgekeken bent. Het advies voor dit jaar luidt dan ook: investeer in een kwalitatief hoogwaardig en tijdloos sieraad.

Praktische tassen

Gek genoeg lijkt de trend omtrent tassen de andere kant op te bewegen. Kort gezegd lijkt de Louis Vuitton shopper plaats te maken voor basic tasjes. Een tas hoeft niet meer groot te zijn en vol te hangen met glimmende onderdelen. Een katoenen tote bag heeft immers hetzelfde resultaat. Met een eenvoudige tas laat je zien dat het van jou allemaal niet zo overdreven hoeft. Ook zijn ze ideaal om nonchalant in de hoek te gooien in het park of op een feestje. Combineer de tas met meer klassieke kledingstukken en hebt de looks van iemand met stijl, zonder arrogantie. 

Curved caps

Curved wat? Curved caps! Met andere woorden: petjes met een gebogen klep. De tijd dat vrouwen alleen maar grote hoeden met tierelantijntjes of andere elegante hoofddeksels mogen dragen is echt voorbij. De stoere vrouw draagt anno 2022 gewoon een petje tijdens een wandeling met de hond. Met name de curved caps zijn populair. De ronde klep maakt ze vrouwelijk genoeg en ze zijn eenvoudig te verstellen aan de achterzijde. Het leuke is dat je ze tegenwoordig prima mag combineren met bijvoorbeeld een jurkje of hoge hakken. Leef je uit!

Simpele zonnebrillen

Soms duurt het een tijdje voordat een trend zich stabiliseert. Dat lijkt precies het geval te zijn bij zonnebrillen. Het begon een paar jaar geleden met de gigantische glimmende glazen. Het leek af en toe alsof je aliens zag rondlopen. De glazen waren zo groot mogelijk, het liefst met een duidelijk gouden merk erop, ingelegd met diamantjes. Toen dit eindelijk voorbij was, kwam de snelle planga rage. De meest vreemde modellen werden gedragen alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Leuk voor even, maar het zag er vaak niet uit. Het lijkt erop dat we in 2022 in iets stiller vaarwater gekomen zijn. De zonnebrillen van nu zijn weer iets eenvoudiger qua montuur. Gelukkig zijn ze zeker niet saai! De schoonheid gaat hem vaak schuil in de details.

Misschien is dat wel hetgeen wat alle modeaccessoires trends van 2022 gemeen hebben: details. Probeer niet de overdrijven, maar maak je statement subtiel en beheerst. Good luck!