Mode Blogster
Je leest nu...
De invloed van mode en stijl op een afkickproces
0

De invloed van mode en stijl op een afkickproces

Afkicken van drank- en drugs, iets wat weinig mensen zonder hulp lukt. Dat is ook heel logisch gezien de mentale én fysieke afhankelijkheid die er ontstaat bij een verslaving aan deze middelen. Toch is opname in een afkickkliniek voor zoiets vandaag de dag niet meer iets om je voor te schamen. Het is namelijk zeer effectief en helpend, iets waar het credo ‘hoe eerder, hoe beter’ ook zeker geldt. Maar er zijn ook andere zaken die het herstel van een drugsverslaving kunnen helpen. Mode, stijl en trends zijn daar één van. Een aspect wat veel mensen in eerste instantie wellicht zeer verbaast, maar wanneer het nader toegelicht wordt zeer logisch klinkt. Lees snel verder.

De invloed van stijl

Een verslaafde staat vaak niet bekend om zijn aandacht voor het uiterlijk, al zijn daar natuurlijk altijd uitzonderingen op (denk aan Amy Winehouse). Maar vaak gaat alle tijd, energie én geld op aan de verslaving. Na een shot krijgt iemand weer even een boost vol zelfvertrouwen, waarna vaak weer een downfall in de eigenwaarde volgt. In het afkickproces komt dan ook dit gevoel van onzekerheid en een lage eigenwaarde sterk naar voren. Het is daarom ook goed om hier direct aan te werken. Hier zijn veel aspecten van invloed op, denk aan gezond eten en lekker bewegen. Door de opbouw van spier en massa krijgt iemand zijn of haar oude lichaam weer terug. Maar dit is niet alles, eigenwaarde is van meer zaken afhankelijk. Een lekkere outfit en frisse uitstraling zijn hierbij zeer helpend.

Creëer een identiteit

Een identiteit kun je natuurlijk creëren door je uit te spreken, maar ook met je uiterlijk spreek je je uit. Kleding is echt een middel om te communiceren. Wanneer je ’s ochtends jezelf kleedt in een outfit waar je je goed in voelt en straalt, dan sta je al 1-0 voor. Steeds meer zien wij dat er bij directe opname in een afkickkliniek hier ook meer oog voor komt. Iets wat het zelfvertrouwen en daarmee het herstelproces zeer ten goede komt en soms zelfs versnelt. Het is goed om hierbij ook te letten op het ontwikkelen van een eigen smaak en stijl en niet de kopie van iemand anders. Zo werk je indirect aan iemands eigenwaarde en identiteit.

Kortom, aandacht voor het uiterlijk maar daarmee ook mode is van groot belang tijdens het herstelproces van een verslaving. Bespaar hier niet op en laat iemand zelf zijn of haar identiteit bepalen. Alleen dan zal de eigen persoon weer naar voren komen en zal niet de verslaving de overhand hebben!