Mode Blogster
Je leest nu...
Be chique: Hoe je je interieurstijl kunt afstemmen op je gevoel voor mode
0

Be chique: Hoe je je interieurstijl kunt afstemmen op je gevoel voor mode

Net zoals je geen jorts zou dragen naar een gala, wil je niet dat je huis betrapt wordt op het dragen van de trends van vorig seizoen. In plaats van eruit te zien alsof je je interieurstijl bij een fast fashion retailer hebt gekocht, neem je de tijd om te plannen en ervoor te zorgen dat je gevoel voor mode en je huis chic gekleed zijn door deze tips op te volgen.

Fashion Forward of tijdloze stijl?

Eerst moet je bedenken of je het type persoon bent dat altijd on trend is of iemand die vasthoudt aan klassieke stukken. Als je graag voorop loopt, moet je huis dat weerspiegelen met eigentijdse stukken die misschien wat gedurfder zijn qua ontwerp. Als je de voorkeur geeft aan een tijdloze stijl, kies dan stukken die de tand des tijds zullen doorstaan, zowel qua mode als qua ontwerp (zoals een toffe foto op hout aan je muur!).

Complementaire kleuren en patronen

Als je eenmaal hebt bepaald of je de stijl van je huis wilt afstemmen op de huidige trends of meer klassiek wilt vormgeven, is het tijd om na te gaan denken over kleuren en patronen. Als het om kleding gaat, hebben de meeste mensen een kleurenpalet waarvan ze vinden dat het hen goed staat. Je kunt soortgelijke principes gebruiken bij het kiezen van verfkleuren, stoffen en afwerkingen voor je huis.

Als je er goed uitziet in warme tinten als rood, oranje en geel, zullen diezelfde tinten waarschijnlijk goed staan in jouw ruimte. Hetzelfde geldt voor koele tinten als blauw, groen en paars. Wat patronen betreft, als je de neiging hebt ze in je garderobe te mijden, betekent dat niet dat er geen plaats is voor patronen in je huis. Het mengen van verschillende prints kan een ruimte juist visueel interessanter maken. Zorg er alleen voor dat de verhoudingen kloppen; als een kamer klein is, gebruik dan kleinere prints en omgekeerd voor grotere ruimtes.

Persoonlijke accenten maken het verschil

Vergeet tenslotte de accessoires niet! Net zoals de juiste ketting een outfit van grauw naar fantastisch kan brengen, kan het juiste kunstwerk of kleed de stijl van een kamer verhogen Of wat dacht je van een mooie foto op canvas? Denk bij het inrichten van je ruimte na over wat je persoonlijk aanspreekt en zorg dat die voorwerpen een prominente plaats krijgen in de kamer. Mode gaat tenslotte over zelfexpressie, dus veel plezier ermee!

Conclusie:

Je huis moet een verlengstuk zijn van je persoonlijke stijl – een plek waar je je prettig en zelfverzekerd voelt. Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je interieurstijl je garderobe aanvult, zodat je je altijd fashionable voelt, zelfs thuis.