Mode Blogster
Je leest nu...
3 veelgemaakte fouten bij het fohnen van haar
0

3 veelgemaakte fouten bij het fohnen van haar

Het is een alledaagse taak die vrouwen over de hele wereld doen. Je haar föhnen is een van die dingen waarvan het lijkt alsof het eenvoudig zou moeten zijn, maar er zijn eigenlijk een paar fouten die je moet vermijden als je het meeste uit dit proces wilt halen. Laten we eens kijken naar een paar veel voorkomende fouten en hoe je ze kunt herstellen!

Fout 1: De fohn te heet zetten

Een van de meest gemaakte fouten die mensen maken bij het föhnen van hun haar is het gebruik van te veel hitte. Dit kan je haar beschadigen, waardoor het droog en broos wordt. Een goede manier om dit te vermijden is een lagere warmtestand van je föhn te gebruiken, of zelfs te proberen je haar in plaats daarvan aan de lucht te drogen.

Fout 2: De verkeerde borstel gebruiken

Een andere fout die mensen vaak maken is het gebruik van de verkeerde borstel. Als je een te grote borstel gebruikt, kan dat je haar doen pluizen. Probeer in plaats daarvan een borstel te gebruiken met borstelharen die dicht bij elkaar staan.

Fout 3: Niet hydrateren

Vergeet ten slotte niet te hydrateren! Je haar föhnen kan behoorlijk uitdrogend zijn, dus zorg ervoor dat je een vochtinbrengende shampoo en conditioner gebruikt. Je kunt ook een leave-in gebruiken conditioner of een haarolie om je haar gehydrateerd te houden.

Met deze tips in gedachten kun je beginnen je haar te föhnen als een pro! Vergeet alleen niet het rustig aan te doen en zacht voor je haar te zijn, en je bent op weg naar prachtige, gezonde lokken.